Учителот од Смилево

   (0 Оценувања)
Достапност :
 Распродадено

Категорија : Книги
  Подкатегорија : Сликовници
  Подподкатегорија : Едиција Револуционери

Производител : Стрип Квадрат ДОО

УЧИТЕЛОТ ОД СМИЛЕВО е сликовница во која на интересен начин е опишан животот на еден од нашите најистакнати војводи и директен учесник во Илинденското востание, Даме Груев. 

 

Издавач: Стрип Квадрат Јазик: Македонски Година: 2014
Оригинален наслов: Учителот од Смилево | Бр. на страни: 28 | Димензии: 30 | Корица: мека

120 ден.

Опис

УЧИТЕЛОТ ОД СМИЛЕВО е петиот и последен наслов од Едицијата “Револуционери”, со текст на Никола Темков и овојпат со илустрации од Никола Николовски. Тоа е сликовница во која на интересен начин е опишан животот на еден од нашите најистакнати војводи и директен учесник во Илинденското востание, Даме Груев. Ќе го запознаете Даме уште од неговото детство, неговата улога во основањето на ТМОРО,  исто така неговото учество во Илинденското востание и улога како претседател на Смилевскиот и Рилскиот Конгрес.

Оценки од корисници

Оценете го продуктот

Карактеристики

Учителот од Смилево

Издавач: Стрип Квадрат Јазик: Македонски Година: 2014
Оригинален наслов: Учителот од Смилево | Бр. на страни: 28 | Димензии: 30 | Корица: мека

0 ден.
0