Бесмртната вода

150 ден.

  Учителот од Смилево

  120 ден.

  Првиот Претседател

  120 ден.

  Јунакот од Мечкин Камен

  120 ден.

  Храброста на Гоце

  120 ден.
  Професорот Зоо и неговите пријатели

  Професорот Зоо и неговите пријатели

  200 ден.

  Сликовницата за деца “Професорот Зоо и неговите пријатели” од авторот Смиле Цветановски, е еден поучен наратив во кој децата ќе се сретнат со различни интересни и егзотични животни и тоа преку текст и цртеж, и тоа на два јазика, македонски и француски. 

   

  Издавач: Стрип Квадрат Јазик: Македонски Година: 2017
  Оригинален наслов: Les Amis du Professeur Zoo | Бр. на страни: 24 | Димензии: 30 | Корица: тврда
  Бесмртната вода

  Бесмртната вода

  150 ден.

  БЕСМРТНАТА ВОДА е поучна приказна, во која го следиме патешествието на Наумче кој, откако ќе разбере дека сите сустештва се смртни нема да ја прифати краткотрајноста на животот и си дава збор дека ќе ја пронајде бесмртната вода и ќе им даде вечен живот на своите родители. 

   

  Издавач: Стрип Квадрат Јазик: Македонски Година: 2014
  Оригинален наслов: Бесмртната вода | Бр. на страни: 32 | Димензии: 30 | Корица: мека
  Учителот од Смилево

  Учителот од Смилево

  120 ден.

  УЧИТЕЛОТ ОД СМИЛЕВО е сликовница во која на интересен начин е опишан животот на еден од нашите најистакнати војводи и директен учесник во Илинденското востание, Даме Груев. 

   

  Издавач: Стрип Квадрат Јазик: Македонски Година: 2014
  Оригинален наслов: Учителот од Смилево | Бр. на страни: 28 | Димензии: 30 | Корица: мека
  Првиот Претседател

  Првиот Претседател

  120 ден.

  ПРВИОТ ПРЕТСЕДАТЕЛ  е сликовница во која на интересен начин е опишан животот на еден од нашите најистакнати војводи и директен учесник во Илинденското востание, Никола Карев. 

  Издавач: Стрип Квадрат Јазик: Македонски Година: 2014
  Оригинален наслов: Првиот Претседател | Бр. на страни: 28 | Димензии: 30 | Корица: мека
  Јунакот од Мечкин Камен

  Јунакот од Мечкин Камен

  120 ден.

  ЈУНАКОТ ОД МЕЧКИН КАМЕН е сликовница во која на интересен начин е опишан животот на еден од нашите најистакнати војводи и директен учесник во Илинденското востание, Питу Гули.

   

  Издавач: Стрип Квадрат Јазик: Македонски Година: 2014
  Оригинален наслов: Јунакот од Мечкин Камен | Бр. на страни: 28 | Димензии: 30 | Корица: мека
  Храброста на Гоце

  Храброста на Гоце

  120 ден.

  Храброста на Гоце е сликовница во која е опишан дел од животот на Гоце Делчев, во вид на раскази кои опфаќаат една целина. 

   

  Издавач: Стрип Квадрат Јазик: Македонски Година: 2013
  Оригинален наслов: Храброста на Гоце | Бр. на страни: 28 | Димензии: 30 | Корица: мека
  0 ден.
  0