Јунакот од Мечкин Камен

   (17 Оценувања)
Достапност :
 Има на залиха

Категорија : Книги
  Подкатегорија : Сликовници
  Подподкатегорија : Едиција Револуционери

Производител : Стрип Квадрат ДОО

ЈУНАКОТ ОД МЕЧКИН КАМЕН е сликовница во која на интересен начин е опишан животот на еден од нашите најистакнати војводи и директен учесник во Илинденското востание, Питу Гули.

 

Издавач: Стрип Квадрат Јазик: Македонски Година: 2014
Оригинален наслов: Јунакот од Мечкин Камен | Бр. на страни: 28 | Димензии: 30 | Корица: мека

120 ден.

Опис

ЈУНАКОТ ОД МЕЧКИН КАМЕН е третиот наслов од Едицијата “Револуционери”, со текст на Никола Темков и овојпат со илустрации од Диме Иванов - Димано. Тоа е сликовница во која на интересен начин е опишан животот на еден од нашите најистакнати војводи и директен учесник во Илинденското востание, Питу Гули. Ќе го запознаете Питу преку приказните за неговото детство, семен живот, но особено за неговото учество во Илинденското востание и битката на Мечкин Камен. На десетина илустрации и исто толку страници текст, покрај Питу Гули во сликовницата ќе се појават и низа познати историски личности од тој период, како Никола Карев, Даме Груев итн.

Оценки од корисници

prednisone 10 2024-03-12
[url=http://prednisoneo.online/]prednisone on line[/url]
buy prinivil 2024-03-15
[url=http://lisinoprill.com/]lisinopril tab 100mg[/url]
mail order pharmacy 2024-03-17
[url=https://happyfamilystorerx.online/]canadian pharmacy meds[/url]
prednisone 20mg tab cost 2024-03-21
[url=https://prednisonekx.online/]prednisone order online uk[/url]
lisinopril 100 mg 2024-03-22
[url=http://lisinoprildrl.online/]prinivil 5mg tablet[/url]
prednisone online sale 2024-03-27
[url=https://prednisoneo.com/]buy prednisone no prescription[/url]
lisinopril price 2024-03-31
[url=http://lisinoprilgp.com/]cost for 20 mg lisinopril[/url]
compare pharmacy prices 2024-04-02
[url=https://happyfamilymedicalstore.online/]best india pharmacy[/url]
rybelsus 3 mg tablet 2024-04-04
[url=https://metforemin.online/]metformin 500 mg price in india[/url]
prednisone without a script 2024-04-05
[url=https://prednisonecsr.com/]prednisone 5092[/url]
zestoretic 10 12.5 mg 2024-04-06
[url=https://olisinopril.online/]cost of generic lisinopril[/url]
prednisone without prescription 2024-04-11
[url=http://prednisoneo.online/]prednisone 10 tablet[/url]
prednisone 40 mg price 2024-04-24
[url=https://prednisoneo.online/]cost of 2.5mg prednisone[/url]
glucophage brand cost 2024-05-01
[url=http://metoformin.online/]metformin rx online[/url]
prednisone 5mg coupon 2024-05-09
[url=https://prednisonecsr.com/]where to buy prednisone 5443 without prescription[/url]
medication 2024-05-24
[url=https://accutaneiso.online/]accutane rx[/url]
pills 2024-05-28
[url=https://okmodafinil.com/]provigil for sale canada[/url]

Оценете го продуктот

Карактеристики

Јунакот од Мечкин Камен

Издавач: Стрип Квадрат Јазик: Македонски Година: 2014
Оригинален наслов: Јунакот од Мечкин Камен | Бр. на страни: 28 | Димензии: 30 | Корица: мека

0 ден.
0