-20%

Кантана - За одмазда повеќе

600 ден. 750 ден.

  Палавковците - Влатко и Емче

  400 ден.

  Стапче и Шишка

  300 ден.

  Алиф и Зен - Патот до Мардан

  350 ден.

  Wanted - Вестерн колекција

  600 ден.
  Кантана - За одмазда повеќе

  Кантана - За одмазда повеќе

  600 ден. 750 ден.

  Во стрип-албумот ,,КАНТАНА” епизода ,,ЗА ОДМАЗДА ПОВЕЌЕ”, авторот Јовчевски ве носи во оние познати постулати на класичниот вестерн: широка прерија по која јава осамен јавач, поштенски кочии, возови со парни локомотиви, ловец на уценети глави, бескрупулозни бандити, измамени и убиени индијанци, индијански одмазници, каубојци истерувачи на своја правда, салун со пијаници и дами за забава... Стожер на приказната е ликот на Бил Балука од Индијанците наречен Кантана (гробар). На почетокот на приказната тој е младо момче чиј татко е убиен, речиси пред неговите очи, а десеттина години подоцна тој се преобразува во одмазник на виновниците за неговата лична несреќа, но и на заштитник на Индијанците и на другите жртви на насилниците од секаков род и вид, присутни во тоа време и на тој простор.

   

  Автор: Игор Јовчевски
  Издавач: Стрип Квадрат Јазик: Македонски Година: 2023
  Оригинален наслов: Кантана - За одмазда повеќе | Бр. на страни: 72 | Димензии: 30см | Корица: тврд
  -20%
  Палавковците - Влатко и Емче

  Палавковците - Влатко и Емче

  400 ден.

  „Палавковците Влатко и Емче“ е илустрирана книга за сите непораснати и пораснати деца, која плени со ведрината на својата содржина. Низ куси умно-хумористични епизоди го следиме растењето не само на Влатко и Емче, туку и на нивните најблиски. Една од важните работи во развојот на секое дете, а која често сe заборава, е токму хуморот.

   

  Автор: Владо Јаневски

   

  Издавач: Стрип Квадрат Јазик: Македонски Година: 2023
  Оригинален наслов: Палавковците - Влатко и Емче | Бр. на страни: 42 | Димензии: 23см | Корица: мека

   

  Лом – Волшебникот од Големото Ништо

  Лом – Волшебникот од Големото Ништо

  450 ден.

  Лом – Волшебникот од Големото Ништо

  Издавач: Стрип Квадрат Јазик: Македонски Година: 2020
  Оригинален наслов: Лом - Волшебникот од Големото Ништо | Бр. на страни: 52 | Димензии: 30цм | Корица: мека

   

  Стапче и Шишка

  Стапче и Шишка

  300 ден.

  Стапче и Шишка е стрип интеграл од одбрани неделни епизоди кои биле објавувани подолг временки период во електронска форма на веб сајт, овде за прв пат испечатени во хартиена форма.

   

  Издавач: Стрип Квадрат Јазик: Македонски Година: 2016
  Оригинален наслов: Стапче и Шишка | Бр. на страни: 64 | Димензии: 30 | Корица: мека
  Алиф и Зен - Патот до Мардан

  Алиф и Зен - Патот до Мардан

  350 ден.
   

   

   
  Алиф и Зен, жители на едно мало село во северот на Пакистан, од земјата на Хунзите, тргнуваат во авантура да пренесат еден товар со зачини до нивниот пријател, преку несигурната територија на Пакистан, па се до крајот на Индија.
   
  Издавач: Стрип Квадрат Јазик: Македонски Година: 2017
  Оригинален наслов: Алиф и Зен - Патот до Мардан | Бр. на страни: 44 | Димензии: 30 | Корица: мека
  Wanted - Вестерн колекција

  Wanted - Вестерн колекција

  600 ден.

  Wanted - Вестерн Колекција на Јовчевски е збирка на класични вестерн стрип-минијатури сместени во историската мизансцена од втората половина од XIX век во специфичното и препознатливо опкружување на далечните и сурови предели на американскиот запад. 

  Издавач: Стрип Квадрат Јазик: Македонски Година: 2020
  Оригинален наслов: Wanted - Вестерн Колекција | Бр. на страни: 76 | Димензии: 30цм | Корица: тврда
  0 ден.
  0