Првиот Претседател

   (0 Оценувања)
Достапност :
 Има на залиха

Категорија : Книги
  Подкатегорија : Сликовници
  Подподкатегорија : Едиција Револуционери

Производител : Стрип Квадрат ДОО

ПРВИОТ ПРЕТСЕДАТЕЛ  е сликовница во која на интересен начин е опишан животот на еден од нашите најистакнати војводи и директен учесник во Илинденското востание, Никола Карев. 

Издавач: Стрип Квадрат Јазик: Македонски Година: 2014
Оригинален наслов: Првиот Претседател | Бр. на страни: 28 | Димензии: 30 | Корица: мека

120 ден.

Опис

ПРВИОТ ПРЕТСЕДАТЕЛ  е четвртиот наслов од Едицијата “Револуционери”,   овојпат со текст и илустрации на Никола Темков. Тоа е сликовница во која на интересен начин е опишан животот на еден од нашите најистакнати војводи и директен учесник во Илинденското востание, Никола Карев. Ќе го запознаете Карев преку приказните за неговото детство, деновите проведени како чирак во работилницата на Васил Главинов, но особено за неговото учество во Илинденското востание и неговата улога како прв претседател на Крушевската Република.

Оценки од корисници

Оценете го продуктот

Карактеристики

Првиот Претседател

Издавач: Стрип Квадрат Јазик: Македонски Година: 2014
Оригинален наслов: Првиот Претседател | Бр. на страни: 28 | Димензии: 30 | Корица: мека

0 ден.
0