Палавковците - Влатко и Емче

   (0 Оценувања)
Достапност :
 Има на залиха

Категорија : Стрип
  Подкатегорија : Стрип-албум

Производител : Стрип Квадрат ДОО

„Палавковците Влатко и Емче“ е илустрирана книга за сите непораснати и пораснати деца, која плени со ведрината на својата содржина. Низ куси умно-хумористични епизоди го следиме растењето не само на Влатко и Емче, туку и на нивните најблиски. Една од важните работи во развојот на секое дете, а која често сe заборава, е токму хуморот.

 

Автор: Владо Јаневски

 

Издавач: Стрип Квадрат Јазик: Македонски Година: 2023
Оригинален наслов: Палавковците - Влатко и Емче | Бр. на страни: 42 | Димензии: 23см | Корица: мека

 

400 ден.

Опис

„Палавковците Влатко и Емче“ е илустрирана книга за сите непораснати и пораснати деца, која плени со ведрината на својата содржина. Низ куси умно-хумористични епизоди го следиме растењето не само на Влатко и Емче, туку и на нивните најблиски. Една од важните работи во развојот на секое дете, а која често сe заборава, е токму хуморот. Cмислата за хумор е добар показател за степенот на развиеност на когнитивните способности, особено на имагинацијата и користењето на јазикот. За да се постигне тоа, на децата им е потребна социјализација - општење и споделување искуства со други деца и возрасни, преку што учат и почнуваат да ги препознаваат логичките грешки и апсурдности.

Иако првенствено наменета за деца, книгата „Палавковците Влатко и Емче“ е подеднакво интересна и за возрасните, кои ќе се насмеат кога ќе ги препознаат ликовите и ситуациите со кои често се сретнуваат во секојдневниот живот.

 

Оценки од корисници

Оценете го продуктот

Карактеристики

Автор: Владо Јаневски
Издавач: Стрип Квадрат Јазик: Македонски Година: 2023
Оригинален наслов: Палавковците - Влатко и Емче | Бр. на страни: 42 | Димензии: 23см | Корица: мека

0 ден.
0